Sağlık Bilimleri Fakültesinin Akademik Açılış Programı Gerçekleştirildi

ÇAKÜ’de Sağlık Bilimleri Fakültesinin (SBF) 2024-2025 eğitim öğretim yılı akademik açılış programı başta Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere SBF Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, İl Millî Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Oğuzhan Aykurt, Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Sayın, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, SBF ve ÇAKÜ’nün tanıtım filmleriyle devam etti.

Program, açılış konuşmalarıyla sürdü. SBF Öğrenci Temsilcisi Azize Sorkim’in konuşmasının ardından Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gözde Ede İleri, ÇAKÜ SBF’de geçen bir yılını değerlendirdiği bir konuşma yaptı. Ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Müjgân Onarıcı, SBF’nin fiziki altyapısı, eğitim öğretim faaliyetleri ve akreditasyon süreçleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. SBF Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan ise açılış konuşmasında fakültenin yayın ve toplumsal katkı faaliyetlerindeki %100’lük artışa dikkat çekerek başarının çalışkan olmaktan ve aile ortamı oluşturmaktan geçtiğine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bir aile olduğunu ve bu ailenin her seneye daha da güçlenerek başladığını ve hemşirelik bölümünün akreditasyon sürecinin diğer bölümler için de örnek teşkil ettiğini ifade etti. Fakültenin bir bütün halinde geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Özcan Özkan, SBF ailesine yeni katılan akademisyen ve idari personele de başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi kürsüyü teşrif etti. Rektör Çiftçi, törende yaptığı konuşmada üniversitenin sağlık alanındaki yatırımlarını, gelecek planlarını ve hedeflerini paylaştı. Rektörümüz, devamında SBF’nin ÇAKÜ için önemine vurgu yaparak 2019 yılından itibaren yeni birimler ve programlarla büyüyen fakültenin Türkiye`deki en çok bölüme sahip SBF olabilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti ve topluma kattığı değerden övgüyle bahsetti. Rektör Çiftçi, konuyla ilgili “Biz daima toplumsal katkı boyutunun önemini vurguluyoruz. İnsan odaklılık anlayışımızdan taviz vermiyoruz. Bize yüklenen misyon çerçevesinde ağır sorumluluklarımızın farkındayız. Bu noktada insanı en iyi yere getirme hedefinde çabalarımız, gayretlerimiz ve projelerimiz devam ediyor” dedi.

“Türkiye`nin sağlık sistemi dünyada örnek alınıyor.”

Rektör Çiftçi, Türkiye’nin sağlık alanında dünyada örnek gösterildiğini ve ÇAKÜ SBF’nin bu başarıya katkıda bulunduğunu ifade ederek fakültenin sadece akademik bilgi değil aynı zamanda kültür ve medeniyet değerlerini de öğrencilere aktardığını belirtti. SBF’yi hem sistemi hem de akademik kadrosuyla örnek gösterilecek bir yapı olarak tanımlayan Rektör Çiftçi, sağlık alanındaki nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedeflerinden bahsetti.

Yeni Yatırımlar, Akreditasyon Süreci, Araştırma ve Geliştirme Projeleri

Rektör Çiftçi, üniversitenin yeni bina yatırımlarına da değinerek SBF için yapılan planları aktardı. Yakında ihalesi gerçekleştirilecek yeni Sağlık Kampüsü binası için ciddi adımların atıldığını belirterek öğrencilere daha iyi eğitim ortamları sunmayı hedeflediklerini söyledi. SBF’nin fiziki kapasitesini daha üst seviyeye çıkarma girişimlerinden bahseden Rektörümüz, bu konuyla ilgili akademisyenlere ve öğrencilere müjde verdi.

Akreditasyon süreci hakkında da konuşan Rektör Çiftçi, Hemşirelik Bölümünün bu süreci tamamlayacak ilk bölüm olacağını ve diğer programların da zamanla akredite edilmesi için çalıştıklarını söyledi. TYÇ logosunun önemine de değinerek akreditasyonun en büyük avantajlarından birinin Avrupa Birliği’nde geçerli nitelikli diplomalar sağlamak olduğunu vurguladı.

ÇAKÜ’nün araştırma ve geliştirme çalışmalarına da değinen Rektör Çiftçi, sosyal ve sağlık alanında dikkat çeken projelere imza attıklarını ve bu yıl en az 40 proje önerisi sunmayı hedeflediklerini açıkladı. TÜBİTAK tarafından övgü alan projelerle gurur duyduklarını belirterek öğrencilere proje desteği sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

“ÇAKÜ sadece bilgi üretim merkezi değil; değerlerimizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi yaşatan bir üniversitedir.”

Rektör Çiftçi, üniversitenin sadece bir eğitim kurumu değil aynı zamanda kültür ve medeniyet değerlerini yaşatan bir yapı olduğunu ifade etti. Tüm akademik kadroya ve öğrencilere teşekkür ederek başarılı çalışmalarından dolayı SBF mensuplarını tebrik etti. Rektörümüz, yeni akademik yılın sağlık, başarı ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin konuşmasının ardından akademik yükselme başarısı gösteren öğretim elemanlarımızın biniş giyme merasimi gerçekleştirildi. Merasimin ardından yıl içinde SCIE, SSCI indekslerinde yayın yapan akademisyenlere başarı belgesi takdim edilirken fakülte idari personellerine ise özverili çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi verildi. Program, ÇAKÜlü öğrencilerin icra ettiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2024 Cumartesi
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2024 Cumartesi